Trening

Trening i Vingulmark

11754283_10155796106415433_8137430488991686158_n

Vingulmark har siden 2014 tatt ansvaret for å arrangere hærkamptreningene i Oslo. Det er ikke nødvendig å være medlem av Vingulmark for å kunne trene i Oslo. Alle som har gjennomført godkjent sikkerhets/nybegynnerkurs hos oss eller andre relevante hærkampgrupper er velkomne til å trene med oss.

Treningstider
-Onsdager fra kl. 18.00-20:30, om sommeren, på Prins Carls bastion på Akershus Festning. Om vinteren leier vi aulaen på Ulsrud vgs, 18:00-20:00.
-Søndager fra kl. 12.00 vinterstid og fra kl. 13.00 sommerstid. I skogen på Brannfjellåsen 1. og 3. søndag i månenden. 2. og 4. søndag i måneden er vi på Prins Carls bastion på Akershus Festning

Vi trener på et åpent område med mye plass, så det er bare å komme innom om du ønsker å ta en titt. Har man eventuelt spørsmål som man ønsker å stille ser vi helst at dette skjer i en av pausene slik at det ikke forstyrrer treningen.

 

Reglene i hærkamp

24129899_10154895423906987_6792205145467702479_n

Hærkamp er en semi-kontakt-kampsport der man kjemper med blunte blankvåpen i et regelsystem som legger stor vekt på sikkerhet for deltagerne. Utover noen variasjoner er disse reglene like som hos andre blankvåpengrupper i Skandinavia og omeng.

Treff og treffområder

-Man er ute av kampen når man har fått ett treff innen det gyldige treffområdet for våpenet.

-Alle våpen har treffområde i kropp, lår og overarmer.

-Med unntak av spyd er alle treff med metall gyldig. For spyd er det bare treff med tuppen som gjelder, kutt eller slag med spyd telles ikke.

-Prosjektiler har treffområde fra armhuler og ned til rett over kneskålen, alle treff over armhule telles som Headshot. Buer skal ikke være sterkere enn 30 pund og pilene skal ha godkjente gummitupper.

-Et treff skal være hardt nok til at motstanderen kjenner det, men ikke hardere.

-Headshot: Treff i hodet eller hals er på grunn av sikkerhetshensyn ikke lov og vedkommende som gjør et treff i det området blir øyeblikkelig diskvalifisert og er ute av striden. Blir man truffet av headshot skal man si “headshot” klart og tydelig slik at den ansvarlige får dette med seg i kampens hete.

 

Våpen

-Våpnene som benyttes skal være laget for å tåle fullkontakt og skal ikke ha smalere egg enn 3mm eller tynnere spiss enn en ti-kroning.

 

 

Verneutstyr

-Hansker er påbudt ved all kamp.

-Det anbefales på det sterkeste å bruke tannbeskytter og suspensorium.

-Beskyttelse for kne, albue, legg og rygg kan også være godt å ha.

 

Generelle oppfordringer

– Vis ekstra stor forsiktighet ved bruk av prosjektilvåpen da man ikke har kontroll på de etter at de er sendt av gårde.

– Hugg aldri over ryggraden, slå heller rumpa om du angriper bakfra.

– Ta heller en treff for mye enn en treff for lite. Fair play er grunnleggende i denne sporten.

– Si gjerne ifra om du blir truffet utenfor treffområdet – Ingen er tjent med misforståelser.

– Vent med å diskutere uenigheter til etter kampen. (Dette gjelder spesielt diskusjoner om headshot.)

– Vis respekt for alle på kampplassen.

– Du er alltid ansvarlig for din motstanders og din egen sikkerhet.

– Hånden som holder våpenet bærer alltid den moralske skylden hvis skade oppstår.

– Husk at vi gjør dette for å ha det gøy!

 

 

Recent Posts